Indholdsfortegnelse

Populære drivhus planter

Det er sjovt at dyrke sine egne afgrøder, og det gør et drivhus til den helt perfekte investering til haven. Her kan du dyrke alverdens planter, blomster, frugter, urter og grøntsager.

Hvad planter man i drivhus? Der findes mange velegnet planter og afgrøder, mens der også findes en del planter, der ikke er velegnet at dyrke i drivhuset. Derfor kan du her finde en oversigt over populære afgrøder og planter, der er velegnet at dyrke i drivhuse.

Tomater

Tomater er en af de mest populære planter at dyrke i drivhus. Det er nemt at dyrke tomater for alle, hvor Gemini eller Bøftomaten er særlig nem at dyrke. Men du kan finde mange forskellige sorter, der kan give et god afkast som f.eks. cherrytomater – Find forskellige muligheder hos Blomsterverden her

Læs mere om dyrkning af tomater i drivhus

Agurker

Agurker er lige så populære som tomater i drivhuse. Agurker kræver dog mere sol, vand og pleje fra dig. Det er ikke så nemt at dyrke som tomater, men vil give et dejlig afkast, når du får styr på dyrkningen – Se udvalget her

Læs mere om dyrkning af agurker i drivhus

Citrusfrugter

Orangerier blev skabt til at citrusfrugter kunne overvintre i Italien og blev siden udbredt i Frankrig til dyrkning af citroner og appelsiner, hvor også meloner blev populære at dyrke i drivhuset. I dag er de tre frugter blevet populære i de danske drivhuse, da de er gode til at holde selv i koldt vejr.

Læs mere om dyrkning af citrusfrugter i drivhus

Chili

Chili byder på mange forskellige sorter og er blevet en populær ting at dyrke i Danmark. Chili kræver mere arbejde end mange andre afgrøder, men kan give det perfekte afkast til maden. En lille plante der er velegnet til de små klassiske drivhuse eller vægdrivhuse.

Læs mere om dyrkning af chili i drivhus

Peberfrugter

Peberfrugt planter i drivhus kræver opmærksomhed fra dig under dyrkningen. Der findes mange forskellige sorter, som alle kræver forskellige pleje i forhold til smag og modning.

Læs mere om dyrkning af peberfrugter i drivhus

Basilikum

Krydderurter kræver ikke så meget plads som mange forskellige planter. Her vil basilikum være en populær urt at dyrke til den velkendte smag i din pasta eller måske kødsovs. Basilikum kræver meget vand, men kan plantes alle steder hvor der er bar jord. Klip topskud af når de sætter sig, så du får optimal høst.

Læs mere om dyrkning af basilikum i drivhus

Vindruer

Vindrue er flerårige plante, der kan være ganske hårdfør. Derfor vokser der mange vindrueplanter i danske haver og drivhuse. Ulempen er, at vindruer kræver meget plads særligt i højden, så planten er primært egnet til de store drivhuse eller orangerier – Find forskellige planter hos Plantetorvet

Læs mere om dyrkning af vindruer i drivhus

Ferskner

Ferskner kan dyrkes i drivhuse og orangerier. Her er dværgferskenen en lille plante der kan dyrkes i krukker. Du kan også finde sorter, der er hårdføre nok til at stå ude i haven gennem de varme sommermåneder.

Læs mere om dyrkning af ferskner i drivhus

Salat

Salat passer stort set sig selv og kan sagtens dyrkes udendørs. Men du får et hurtigere udbytte ved at dyrke salat i drivhuset og samtidig nemmere at beskytte afgrøden mod snegle.

Læs mere om dyrkning af salat i drivhus

Aubergine

Aubergine kræver pleje, og bør høstes før de bliver for store i forhold til smagen. Den dyblilla aubergine er den mest populære sort i Danmark.

Læs mere om dyrkning af aubergine i drivhus

Persille

Persille er en nem krydderurt, der kan dyrkes i en potte i drivhuset året rundt.

Læs mere om dyrkning af persille i drivhus

Squash

Squash findes i forskellige sorter der byder på forskellige farver og former. Planten kræver hyppig vanding for at væksten ikke skal gå i stå. Squash høstes når de ret små, og kan ofte sammenlignes med et lille græskar.

Læs mere om dyrkning af squash i drivhus

Citronmelisse

Citronmelille er en flerårig plante, der er hårdfør og populær at dyrke i et drivhus. Citronmelissen kan være ude om sommeren, og kan overleve både i vindueskarm og drivhus.

Læs mere om dyrkning af citronmelisse i drivhus

Nektariner

Nektariner er en af de mere eksotiske planter til drivhuset, der ikke tåler frost, men er dog en hårdfør plante der kan være fantastisk at dyrke i dit drivhus. Nektariner kræver lidt pleje på højde med f.eks. ferskner.

Læs mere om dyrkning af nektariner i drivhus

Kiwier

Kiwi er et andet eksotisk frugttræ, der kan dyrkes i drivhuset. Kiwi kræver dog god plads og derfor bedre velegnet til de større drivhuse. Du kan dog købe mindre sorter som stikkelsbærkiwi eller minikiwi, der dog giver mindre frugter.

Læs mere om dyrkning af kiwier i drivhus

Timian

Timian er en nem krydderurt til drivhuset, der kræver en del sol. Hvis du planter i potter, kan du sætte timian udendørs om sommeren til at suge sol.

Læs mere om dyrkning af timian i drivhus

Oregano

Oregano er hårdfør krydderurt til både din have som drivhus. Men krydderurten bør dog undgå frost.

Læs mere om dyrkning af oregano i drivhus

Radiser

Radiser er nem at dyrke i sæsonens yderpunkter. Radiser spirer ved 3 grader, og kan derfor sås i det spirrende forår. Derfor er radiser nemme planter til drivhus både i forår og sene efterår.

Læs mere om dyrkning af radiser i drivhus

Mynte

Mynte er nem at dyrke og findes i alverdens sorter. Det er dog en urte, der vokser rigtig meget. Derfor bør du plante i krukker, så rødderne ikke spreder sig for meget.

Læs mere om dyrkning af mynte i drivhus

Du kan også dyrke blomstrende planter

Der findes også masser af velduftende, velvoksende og smukke blomstrende planter der trives i drivhuset. Her vil nogle af de populære blomster og planter være:

  • Trompetblomst: Trompetblomster har en blomstringsperiode fra juli til slut september. Planten er kraftig voksende og kan sagtens blive 2-3 meter bred og 5 meter høj, hvis du ikke beskærer planten. En smuk grøn plante med orangerøde klokker som ikke dufter. Du kan så trompetblomst hele året, og den spirer efter ca. 30 dage.
  • Hibiscus: En smuk, storblomstrende plante der er vand- og varmekrævende. Hvis du vander planten hyppigt, vil planten blive ved med at sætte blomster. Hibiscus er velegnet til at give det smukke syn i drivhuset, da planten sagtens tåler 30 graders varme.
  • Laurbær: En dejlig, lille krydderurt der kan opstammes og plantes i krukker. Laurbær kræver ikke meget pleje og derfor en populær plante til drivhuset.
  • Rostock buketroser: En sol og gødningskrævende buketrose der giver en lang og smuk blomstringsperiode med sine abrikosfarvede blomsterknopper. Rostock arten bliver 60 – 80 cm. høj.
  • Pelargonier: Kræver at overvintre indendørs, da pelargonier ikke tåler frost. Men en smuk, eksotisk plante der gror godt i varme, og derfor velegnet til drivhuse og orangerier. Planten kræver vand og lidt pleje med at fjerne visne blomsterhoveder.

Opholdsrum og planter i drivhus

Hvis du vælger at købe et større Vitavia eller Juliana drivhus, kan du skabe et dejligt opholdssted i haven, hvor du både kan nyde dyrkningen af planter og afgrøder, mens drivhuset også kan møbleres til et hyggeligt opholdsrum. Cafe-sæt, nips og ophæng til planter kan give et hyggelig præg sammen med de forskellige planter og grøntsager.

Hvornår kan du plante i drivhuset?

Ofte starter man med forspirring i februar, og udplanter når nattefrost er væk og jorden er varmet op. Det afhænger selvfølgelig af planteart, hvor afgrøder som radiser ofte kan udplantes i marts, alt afhængig af vinteren.

Hvornår planter man tomater i drivhus?

Tomater tåler ikke frosten, og skal derfor først flyttes i drivhuset når nattefrost er helt væk. Som udgangspunkt siger man, at du planter tomater i drivhuset omkring starten af maj.

Hvornår planter man agurker i drivhus        

Agurkeplanter skal plantes ud, når nattefrosten er væk og jordens temperatur er ca. 18 grader varm. Du kan ofte plante agurker fra midten af maj.

Hvordan planter man vindruer i drivhus

Vindruer kræver et solrigt sted uden skygge. Du kan plante vindruer i den sydlige retning, hvilket kan være med til at give skygge for andre planter, der måske ikke tåler for høj varme fra solen. Vindruer har den ulempe, at de kræver meget plads.

Placering af planter i drivhus                                                        

Planter kræver forskellige grader af sol og skygge. Her vil planter og afgrøder der kræver meget vand, nok have bedst ved ikke at stå direkte i syd siden. Hvor vindruer kræver meget sol, hvilket gør vindruer velegnet til at så direkte mod syd.

Måske du også er interesseret i disse

Tips

Spar stort på maling i dag

Mange forhandlere tilbyder skjulte rabatter, som du kan drage fordel af, når du køber maling. Spørg altid personalet, om der er nogen aktuelle tilbud …