TILBEHØR TIL DRIVHUSE

Det er dejligt at dyrke sine egne afgrøder, hvilket kan gøres ganske simpelt eller med det praktiske tilbehør til drivhuse, som gør de forskellige arbejdsopgaver nemmere. Der findes mange forskellige hjælpemidler til drivhuse, hvor denne guide giver dig det hurtige overblik over mulighederne.

Se udvalget af tilbehør her

Tilbehør til at regulerer temperatur

Solens stråler varmer drivhuset op, hvilket kan være være med til at svitse afgrøderne af. Populær tilbehør der sænker temperaturen kan være:

  • Vindueåbner eller ventilation
  • Automatiske vinduesåbnere til cirkulation
  • Skyggenet

Det modsatte med at hæve temperaturen kan også blive nødvendigt, hvis du vil forlænge drivhus sæsonen. Her vil varmekilder i forskellige formater være det nødvendige udstyr. Det kan være en gasvarmer, varmeblæser eller radiator der har el eller olie som energikilde. Opvarmning af et helt drivhus hus kan dog være en økonomisk stor belastning.

Formeringskasser

Til forkultivering af planter i den tidlige sæson kan klares med en formeringskasse, da den giver en god, høj temperatur og luftfugtighed.

Ventilation er nødvendigt i drivhuse

God ventilation er nødvendigt for at planterne trives. Her vil jalousivinduer og vinduesåbnere i tagvinduer være godt tilbehør til at sikre den rette cirkulation af luft i drivhuset. Du kan købe automatiske vinduesåbnere som åbner automatisk hvis luftfugtighed og temperatur ved høj temperatur.

Vandingssystem

At dyrke sine egne afgrøder, frugter og planter i drivhuse kræver en del arbejde med at vande. Det kan du gøre nemmere ved at investerer i vandingsystem der både kan være halv- og fuldautomatisk. Du kan købe et system som sørger for at vande planterne en eller to gange pr dag. Eller du kan investerer i et anlæg der lader vand sive konstant ud til planterne.

Kombinerer med manuel eller automatisk vandopsamling, så du sparer på vandregningen.

Afskærme mod solen

Du kan brug for skygge dels mod for meget sol, men også til de planter der ikke tåler direkte sollys. Her kan du købe forskellige løsninger som skyggenet der placeres øverst i tagvinduer. Helt ligesom skyggepasta kan afskærme de vinduer hvor solen står stærkest, det er dog ikke nemt at få af igen. Derudover kan du købe f.eks. rullegardiner til Juliana drivhuse eller andre løsninger til andre brands.

Tjek temperatur med måleudstyr

Optimal vækst af planter eller grøntsager kræver ofte, at du måler jordtemperaturen.  En jordmåler koster ikke ret meget, og kan være uundværligt udstyr.