VITAVIA DRIVHUS

Engelske Vitavia drivhuse er førende indenfor drivhuse til private i Europa. Du får æstetisk og moderne design i et stort udvalg fra små drivhuse til store eksklusive udseende orangerier. Udvalget dækker over de små drivhuse, vægdrivhuse og modeller der kan udgøre en pavillon til afslapning i haven.

Med Vitavie får du ikke bare mulighed for at finde den helt rigtige løsning, drivhuse fra Vitavia er også prisvenlige i en holdbar kvalitet med aluminium materialer.

Vitavia sortimentet

Vitavia fremstiller 17 forskellige serier der er opdelt i klassiske modeller, vægdrivhuse og de større modeller til orangerier eller pavilloner. Her finder du modeller i både de billige som eksklusive priser – Se udvalget af Vitavia drivhuse her

fritstående drivhus til haven

Vitavia klassiske drivhuse

 • Apollo: Klassisk drivhus i der kan købes i alu eller sort ramme. Drivhuset findes i 5,0 og 6,2 m2 størrelser. Glasset består af 3 mm. delt drivhusglas i sider og tag.
 • Diana: Klassisk drivhus med rundbuestil design. Diana drivhuse kan købes i størrelser: 5 m2, 6,7 m2, 8,3 m2, 9,9 m2 og 11,3 m2. Prisen starter ved 5-6.000 kr. for mindste model og omkring 11-12.000 kr. for største model. Du kan købe serien i anodiserede aluminium, sort og grønlakerede alu-profiler.
 • Freya: Elegant drivhus med pulttag og arealstørrelse på 7,2 m2 til en pris omkring 11.000 kr. Pulttag giver ikke bare et smart design, men også god indvendig højde til arbejdet med planter eller generel afslapning. Fronten har klassiske, dobbelte skydedøre og jalousivinduer over døre. Siden har 2 tophængslede vinduer til god ventilation.
 • Mars: Hobbydrivhus i det klassiske design med aluminium, sort grønlakerede profiler. Der kan vælges mellem 3 mm. delt drivhusglas eller 6 mm. polycarbonat. Her vil 3 mm. delt glas være den billigste løsning. Modellen kan købes i 8,3 m2, 9,9 m2 eller 11,5 m2 størrelser.
 • Merkur: Stort set den samme model som Mars serien. Du kan købe Merkus drivhuset i 6,7 m2, 8,3 m2, 9,9 m2 eller 11,5 m2. Modellen er med to oplukkelige tagvinduer, hvor der kan tilkøbes vinduesåbnere, ekstra tagvinduer og andet tilbehør.
 • Orion: Klassisk, lille sød drivhus i flot rundbuestil der kan købes i 3,8 og 5 m2 størrelser. Orion drivhuset kan købes i alu, grøn eller sortlakerede profiler. Der er 3 mm. delt drivhusglas med et-lags UV-bestandige plexiglasplader i de afrundede dele af taget. Perfekt størrelser som begynderdrivhus til at dyrke grøntsager, planter eller eksotiske blomster.
 • Phoenix: Klassisk drivhus med hele fire oplukkelige tagvinduer og letløbende dobbelte skydedøre. Modellen kan købes med anodiserede aluminiums- eller sortlakerede profiler. Der medfølger stålsokkel med lavt dørtrin til ubesværet adgang.
 • Poseidon: Vitavias eksklusive model i klassisk drivhus design. Poseidon har et flot design og gode materialer. Tag og gavlspidser har kraftige UV-beskyttende 10 mm. polycarbonatplader og der er to ventilationsvinduer(større modeller har 3 vinduer). Det giver en god regulering i forhold til varmetab og kondensdannelse. Døre er dobbelte hængslede og udstyret med en kraftig cylinderlås. Du kan købe Poseidon drivhuset i størrelser fra 8,1 m2 til 15,7 m2.
 • Uranus: Samme model som Sirius drivhuset dog med mulighed for at vælge mellem 3 mm. delt drivhusglas eller 6 mm. polycarbonat. Modellen kan købes med aluminium- eller grønlakerede profiler. Uranus 9900 og 11500 leveres også med sortlakerede profiler. Uranus drivhuset kan købes i fire forskellige størrelser fra 6,7 m2 til 11,5 m2.
 • Venus: Vitavia Venus drivhuse i klassisk stil, dog kun med en totalhøjde på 197 cm. Modellen kan købes i størrelser fra 2,5 m2 til 7,5 m2. Der er letløbende skydedør og tagvindue til ventilation. Glas kan vælges i 4 mm. poly eller 3 mm. delt glas.

Vitavie vægdrivhuse

 • Helena 2: Stor vægdrivhus i flot design der kan købes i alu, sort eller antracit. Modellen findes i tre forskellige størrelser: 8,6 m2, 10,2 m2 og 11,9 m2. Vægdrivhuset har en god højde og er rummelig til anvendelse som havestue eller væksthus. Taget er med 10 mm. polycarbonatplader og sider er med 3 mm. hærdet glas i hele baner.
 • Ida: Vægdrivhuse i den lille størrelse til terrasse, altan eller have. Du kan købe Vitavia Ida serien i 0,9 m2, 1,3 m2 og 3,3 m2 størrelser. Ida drivhuse er med aluminium- eller grønlakerede profiler. Glas kan vælges i 33 mm. delt drivhusglas eller 4 mm polycarbonat.

Vitavie store drivhuse

 • Aphrodite: Eksklusiv og stor drivhus med areal på 11,2 m2. Aphrodite er fremstillet af hvidlakerede aluminiumprofiler i kraftig kvalitet og 3 mm. hærdet helbaneglas i sider og frint. Designet har smart pulttag der giver det eksklusive og moderne udtryk. Der er dobbelte skydedøre med lås. Ventilationen er god med 2 vippevinduer over døre og 3 tophængslede sidevinduer.
 • Cassandra: Stor, klassisk drivhus i 9,9 eller 11,5 m2 størrelser. Vitavia Cassandra drivhuset skal monteres på 50 cm. høj halvmur der kan konstrueres i træ, beton eller mursten. Drivhuset har 4 tagvinduer der kan åbnes for god ventilation, så planter og blomster får optimale betingelser.
 • Hera 2: Sekskantet drivhus der kan købes 4,5 m2 og 9 m2 størrelser. Populær model der ofte bruges som pavillon til terrasse eller have. Den sekskantet model på 9 m2 koster ca. 17.000 kr. og er med 3mm. hærdet glas og 6 mm. polytag. Modellen på 4,5 m2 er med 3 mm. delt glas og kan købes for 4-5.000 kr.
 • Sirius: Vitavie orangeri model med areal på 13 m2. En populær model til at skabe den hyggelige oase i haven, hvor du kan slappe af med en bog, venner eller måske som atelier. Sirius drivhuset har dobbeltdøre der kan monteres på valgfri gavl. Orangeriet har fire tagvinduer, hvor der kan tilkøbes eksta dobbeltdøre til mere ventilation.
 • Zeus 2: Eksklusiv drivhus i robuste, kvalitets materialer. Drivhuset har en højde på 2,5 m. i midten og siddehøjde på 1,88 m. Der er 3 mm. hærdet glas hele vejen rundt. Tag og gavlspidser har kraftige UV-beskyttende 10 mm. polycarbonatplader i taget. Der er medfølgende kraftig bundramme som kan monteres direkte oven på plan overflade.
find det rigtige glas til dit drivhus

Hvor stor drivhus skal du vælge?

Først og fremmest skal du selvfølgelig tage stilling til dit budget og plads til rådighed i haven. Men dit behov og brug af drivhus er vigtigt at overveje.

Du kender nok til følelse af, at have købt noget der blev for småt i forhold til dit bebov/formålet, og i forhold til drivhus skal du tage stilling til dit behov her og nu. Men også hvordan du måske vil bruge et drivhus i fremtiden. Måske du kun vil dyrke tomater, agurker, chili eller krydderurter lige nu, men måske du drømmer om at kunne slappe af og nyde livet i haven uden vind og regn. Behovet for et større drivhus med plads til havemøbler eller cafebord vil måske indtræde frem i tiden. Økonomisk kan der være en fordel med den større investering nu og her.

Hvis du kun ønsker at dyrke mindre afgrøder og planter, kan der være fordel i at købe et lille drivhus. Du kan købe drivhuse i størrelser fra 1 m2 og opefter.

Hvilket glas til drivhuset?

Typisk kan du vælge mellem almindelig 3 mm. glas, 3 mm. hærdet glas eller polycarbonat plader i forskellige tykkelser.

Almindelig glas er den billigste løsning. Men almindelig glas kan nemt gå i stykker, hvor en placering og storm kan være en dårlig kombination. Glas har god lysindfald. Men med placering direkte i solen på de varmeste tidspunkter af døgnet, kan dine afgrøder og planter blive svitset af.

Hærdet glas er næsten ligesom bilglas og splintrer ikke som almindelig glas. Dog en dyrere løsning end det almindelig glas.

Polycarbonat er klar plast med en let skyggende effekt. Det giver en fordel i forhold til at give optimale betingelser for planter imod for meget varme. Men det er en dyrere løsning end glas og samtidig er lysindfald logisk begrænset i forhold til glas.

Skal der bruges sokkel?

Vitavia drivhuse hvor der findes sokler, anbefales det altid at du tilkøber sokkel. Du kan finde Vitavia drivhuse uden sokkel, da modellerne har et kraftig fundament der kan placeres direkte ovenpå en plan overflade. Dit drivhus skal være sikkert forankret med de stigende storme som Danmark rammes af.

Fordelen ved at købe en Vitavia sokkel er, at du får en sokkel der er tilpasset nøjagtig til drivhuset. Det er relativt nemt at samle en sokkel, da der bruges få bolte. Dernæst skal den samlet sokkel punkstøbes i jorden så drivhuset står stabilt.

Vitavia tilbehør

Helt ligesom med de andre populære brands, kan du købe et bredt udvalg af forskellige tilbehør til drivhuse fra engelske Vitavia. Vinduesåbnere, drivhusvinduer, drivhusventilation, skyggenet, automatisk vandingsanlæg, drivhusrengøring, planteborde, tagrygdekorationer og reservedele som bolte, skruere m.m. kan købes i et bredt udvalg.

Kræver drivhus byggetilladelse?

Som udgangspunkt må din have ikke have en samlet bebyggelse af skure på over 50 m2. Og drivhuse er omfattet af denne regel. Ved rækkehuse eller parcelhuse kan arealet være 35 eller 20 m2. Der er dog ret forskellige regler fra kommune til kommune, så du får bedst svar hos Teknisk Forvaltning.

Hvordan du monterer drivhus fra Vitavia?

Drivhuset bliver leveret på paller. Og afhængig af model, kan du stå med forholdsvis mange kasser. Det burde ikke ske, men der kan mangle dele. Derfor bør du tjekke alt er der, før du går i gang med monteringen.

Når du skal samle og sætte drivhus op, skal du først etablerer fundament. Dernæst skal du monterer profiler. Og tilsidst, skal du sætte glas eller polycarbonat i drivhuset. Hvis du ikke er ferm på hænderne med monteringsarbejde, kan det være ret omstændigt. Her kan du med fordel overveje at tilkøbe montering af drivhuset, så det både står sikkert i forhold til storm og til den daglige brug.