DRIVHUS TYPER

Et drivhus giver dig frihed til af få glæden med at dyrke dine egne afgrøder, få et dejligt opholdsrum i haven eller begge dele på en gang.

Der er et stort udvalg af drivhuse indenfor størrelser, materialer og typer af drivhuse. Her kan du opdele drivhus typer op i disse typer:

Klassiske drivhuse

Et klassisk drivhus er rektangulært med to-sidet tag og lodrette sider. Her vil et standard drivhus have en højde på minimum 130 cm. med hældning på taget, så sne, vand og kondens kan rende af taget.

Du kan købe drivhuse fra 3 – 21 m2 størrelser. Til en almindelig parcelhushave er 6 – 8 m2 størrelse populær hos mange.

Væghængte drivhuse

Et vægdrivhus er som navnet siger, et drivhus der er monteret op ad en væg, med ensidig taghældning.

Minidrivhuse

Et minidrivhus er et lille drivhus der findes i mange størrelser, former og forskellige materialer. Her vil materiale ofte være plastik, men du kan også købe mere eksklusive drivhuse i aluminium. De fleste minidrivhuse har det til fælles, at du ikke kan gå ind i drivhuset som med de klassiske modeller.

Minidrivhuse kan købes til haven, terrasse eller bruges som altan drivhus. Der findes forskellige små drivhuse der kan give mere grønt på altanen.

Pavillon & Orangeri

Et pavillondrivhus er ofte 6- eller 8-kantet og bruges som et uderum til at slappe af i. Hvilket også gælder for orangerier der har samme formål, men bruges både som opholdsrum og drivhus til at dyrke planter, grøntsager eller urter.

brug mini drivhus på altan

Vælg hvilken type drivhus?

Du skal vælge drivhus ud fra dit behov og plads til rådighed. En god huske regel er, at du ofte kan komme til at finde ting for småt efter opstart, og derfor bør du vælge til den store side.

Glas?

Glas i drivhuse er ofte af typerne almindelig glas, hærdet glas eller polycarbonat materiale. Hærdet glas er bedre modstandsdygtig end almindelig glas, men det koster dog også en del mere. Polycarbonat er knap så flot, men har den store fordel, at materialet isolerer bedre end med glas.

Fundament

For at drivhuset ikke skal blive væltet af vind og blæst, skal du monterer drivhuset på en sokkel eller understøttes med et fast fundament. Du kan ofte købe sokkel til de fleste drivhuse.