DRIVHUS PÅ HJUL

Et lille drivhus på hjul er designet til brug på altan, gårdhave eller terrasse. Her kan du dyrke små afgrøder som cherrytomater, chili, urter og andet, samtidig med at du kan nyde væksten mens du slapper af i havestolen.

De mobile drivhuse findes i få forskellige mærker, størrelser og materialer. Vælg ud fra den plads du har til rådighed, hvad du gerne vil dyrke, dit budget og selvfølgelig hvordan designet tager sig ud på din altan eller terrasse.

Juliana Urban Greenhouse City

Populær altan drivhus der kan bruges som fritstående eller vægdrivhus. Juliana vægdrivhuset måler 156 cm i højden og har en bredde på 80 cm. Det giver mulighed for at få plads til f.eks. at dyrke en agurkeplante der kan gro. Greenhouse City med hjul har hylder med undervanding. Der er opbevaringsrum nederst, tre kroge til redskaber og mulighed for at fjerne trælameller, så du kan dyrke større planter. Eksklusiv model med sortlakerede profiler og 4 mm hærdet glas til bedre beskyttelse.

Juliana Urban Vertical drivhus på hjul

Juliana Vertical er “lillebror” til Greenhouse City i Urban serien. Vertical er næsten halv størrelse af Greenhouse Citys højde. Øverst får du en arbejdsplads som plantebord, hvor du kan have potter og andet stående. Vertical minidrivhus har en areal størrelse på 0,3 m2. hvor du kan dyrke forskellige urter, grøntsager og andet. Der er skydelåger i hærdet glas, hylde, espalier og kroge til opbevaring.
brug mini drivhus på altan

Vælg drivhus til altanen?

Udvalget af drivhuse på hjul er ikke særlig stort. De viste Juliana drivhuse er de bedste / mest solgte, og samtidig også en stor af det samlet udvalg der findes.

Når du skal vælge et minidrivhus til altanen, bør du først og fremmest måle op. Det giver dig lidt sikkerhed for ikke at købe for stort i forhold til plads. Samtidig kan du også hurtigt visualiserer, om du måske køber for småt. For hvem har ikke prøvet at købe noget, og inden for kort tid begynde at ærge sig over produktet er for småt i forhold til behov.

Materiale valg i drivhuse til altanen står ofte mellem plast eller aluminium. Drivhuse i aluminium og glas giver klart det flotteste udtryk. Det er dog også en meget dyre løsning end drivhuse i plastik.

Helt ligesom størrelse og budget, skal du også overveje, hvad du vil dyrke i forhold til størrelsen på det lille drivhus.

Hvad du kan dyrke i altan drivhuset?

Juliana Greenhouse City giver mulighed for at dyrke en plante i højden. Men som udgangspunkt kan du logisk nok ikke dyrke store planter i et mini drivhus.

Populære grøntsager, frugter og urter til minidrivhuse er cherrytomater, chili, peberfrugter, citrusfrugter, basilikum og andre krydderurter. Små sorter indenfor agurker og andre afgrøder kan ofte også dyrkes afhængig af størrelsen.

Kan du holde drivhuset varm om vinteren?

Du kan holde på varme i drivhuset ved at sætte et lag bobleplast fast på indersiden af glas hele vejen rundt. Det vil hjælpe mod at holde kulde ude og holde på varmen indeni drivhuset.

Placering af drivhuset

Du bør ikke placerer drivhuset med direkte sollys hele dagen lang. Det vil svitse dine afgrøder. Placering på en altan kan ofte kun give sig selv. Og her bør du overveje skygge tiltag nogle timer på de solrige dage, så planterne ikke bliver brændt af.