DRIVHUS MÆRKER

Et drivhus giver frihed til at nyde livet med at dyrke dine egne grøntsager, krydderurter, blomster og planter. Samtidig giver et drivhus eller orangeri også et dejlig, afslappende rum i haven, hvor sommeren kan forlænges.

Der findes forskellige drivhus mærker indenfor de forskellige typer drivhuse. Find mere information og de bedste drivhuse i de bedst sælgende brands her:

Hvilken type drivhus skal du vælge?

Udvalget af typer, materialer og størrelser i drivhuse er stort. Derfor skal du først og fremmest finde ud af din plads, behov og pris. Her vælges ofte mellem klassiske, væghængte eller minidrivhuse. Derudover finder du orangerier og pavilloner der er blevet rigtige populære.

køb de klassiske drivhuse til haven

Klassisk drivhus

Klassiske drivhuse kan købes i størrelser fra 3 – 21 m2 i forskellige materialer. Et drivhus i aluminium med midterhøjde på minimum 2 meter og arealstørrelse på 5 – 8 m2 er det mest populære valg.

Du giver bedste betingelser for planternes vækst ved at vælge en sidehøjde på minimum 1,5 meter og højde i midten på minimum 2 meter. Det giver mulighed for at stå oprejst, og samtidig god plads i siderne så planterne kan gro i vejret.

Væghængte drivhuse

Et drivhus til muren er pladsbesparende og perfekt valg til den mindre have eller på altan. Du finder både helt små drivhuse som du kan købe store, væghængte drivhuse hvor du også kan slappe af med en bog og kaffe.

Væghængte drivhuse kan købes i samme materiale, mærker og størrelse som klassiske drivhuse i almindelige størrelser.

Minidrivhuse

Minidrivhuse kan købes i både aluminium og plast og populære til forspiring, terrasse eller som altan drivhuse. Du kan købe stilfulde, sortlakeret drivhuse i aluminium der kan stå op ad mur eller som fritstående. Prisen er dog høj i forhold til plast materiale.

Du kan købe små, billige drivhuse i plast der er en hurtig, billig og nem måde at komme i gang med at dyrke afgrøder. Du får et minidrivhus der er nem at samle og tage ned igen. Ulempen er, at materialet ikke kan holde til vejr og vind når der bliver koldt. Og samtidig er plast meget vindfølsomt, så det skal stå sikkert.

Orangerier og pavilloner

En pavillon eller orangeri er designet som opholdsrum til afslapning. Opvarmet orangeri giver dig et helårsrum, hvor du både kan slappe af og lade eksotiske planter overvintre. Ulempen er prisen, for et orangeri koster ofte 4-5 gange så meget som drivhuse.

find det rigtige glas til dit drivhus

Valg af glas

Du skal også overveje om du ønsker almindelig glas, hærdet glas eller polycarbonat som ruder i drivhuset.

Almindelig klar glas er den billigste løsning. Det er dog ikke velegnet til områder, hvor der blæser meget. Glas kan nemt splintre, og glasskår der stikker ud kan være farligt for dyr, børn og dig selv. Dét kan du undgå med hærdet glas som er mere robust. Hærdet glas er dog en noget dyrere løsning.

Klar glas lader solens stråler varme op, hvilket kan svitse afgrøderne og dræbe ventilationen. Hvis du placerer drivhuset et solrigt sted, bør du overveje tilbehør som ventilation, skyggegardiner eller automatisk vindueåbner.

Du kan også vælge polycarbonat der isolerer bedre end glas. Lysindfaldet er dog væsentlig mindre med polycarbonat og måske det oplagte valg, hvis drivhuset skal placeres på et solrigt sted i haven. Glas er dog flottere og giver også et bedre udsyn, hvis du også vil bruge drivhuset som opholdssted til at slappe af.

Placering af drivhus?

Et drivhus kan blive utrolig varmt, hvis solen står på ruderne hele dagen. En nord/syd placering til drivhus med glas vil udnytte solens stråler fra morgenen, og samtidig undgå for meget opvarmning om eftermiddagen.

En vindblæst placering er også et dårlig valg, da det kan afkøle drivhuset.

Fundament/sokkel

Et drivhus eller orangeri i aluminium skal forankres. Og derfor kan du vælge at tilkøbe et orginalt fundament fremstillet i galvaniseret stålprofiler. Du kan også vælge at et fundament i træ. En støbt sokkel giver dig fordele til bunden, og er ofte krævet med de moderne orangerier der sælges i dag.