OPSÆTNING / MONTERING AF DRIVHUS

Hvis du vil købe et drivhus, så skal du måske også selv stå for opsætning / montering af dit nye drivhus. Det at samle et drivhus er ofte en gør-det-selv opgave for handymanden. Tidsforbrug er selvfølgelig forskellig, men i gennemsnit tager det ofte 2-3 dage at klare opgaverne såsom støbe fundament, samle og sætte glas i.

Montering af drivhus kan du klare selv, eller du kan vælge at tilkøbe montering enten ved forhandler eller hos arbejdsudbydere som 3Byggetilbud. Her får du 3 gratis tilbud, som du kan vælge mellem eller sige nej tak til.

Her får du tips til at vælge opsætning og hvordan du klarer de forskellige opgaver der hører til monteringen.

køb et godt billigt drivhus til haven

Pris for drivhus opsætning

Hvis du vil have et drivhus i haven, men ikke ønsker at stå for montagen selv, kan du tilkøbe opsætning.

Prisen for opsætning af drivhus kan varierer fra 10.000 til 30.000 kr. afhængig af størrelse, støbning og andre ting der har indflydelse på prisen. Prisen afhænger ofte af hvilken type drivhus du køber, for er det vægdrivhus, orangeri, fuldmuret eller måske victoriansk drivhus?

Hvis du tilkøber montage til et Juliana drivhus hos forhandler, vil der ofte være krav fra forhandleren i forhold til montering. Placeringen skal være på plads, området skal være tilgængelig og belægningen skal være helt plan. Derudover vil mange håndværkere have adgang til el, vand og gerne toilet også. Der kan også være merudgifter i forhold til støbning eller hvis der skal bortskaffes affald.

Du kan også vælge at bruge portaler som 3Byggetilbud. Her skriver du opgaven ind, og så modtager du 3 gratis tilbud på opsætning af drivhuset. Hos portalen kan håndværkere se din opgave og byde ind med en pris. Disse forskellige tilbud kan du i ro og mag vurdere og ganske uforpligtende smide væk eller vælge et tilbud og aftale videre.

Regler for at sætte drivhus op i haven

Du kan ofte sætte et drivhus op i haven uden at søge byggetilladelse fra kommunen. Som udgangspunkt skal du søge byggetilladelse hvis drivhuset er over 50 kvm. Men hvis samlede antal skure og drivhuse i haven overstiger 50 kvm. skal du også søge byggetilladelse før du kan starte på opsætning. Reglerne er dog forskellige fra kommune til kommune, og der findes steder hvor f.eks. fritstående drivhuse ikke er tilladt.

Afstand til skel skal være minimum 2,5 meter. Men placeringen kan godt være tættere på skel, hvilket afhænger af drivhusets størrelse. Her skal du tjekke din kommunes respektive regler.

Fundament / sokkel

Den største opgave ved at opsætte drivhuset, er fundamentet. Det kræver lidt viden og erfaring med at støbe et fundament, så soklen er korrekt og får drivhuset til at stå sikkert mod blæst og storm.

Til forskellige drivhuse kan du tilkøbe en sokkel, der ret nemt skal samles og sikres i stolper med beton.

Det er vigtigt at få soklen i vater, for skelet og glas kan være problematisk at samle rigtig, hvis skelettet står skævt på soklen.

Hvis du ikke er ferm med støbning, kan du vælge at bruge en fagmand til denne opgave. Ring til den lokale murer der kan give et tilbud på at grave og støbe, eller du kan vælge at bruge en portal som 3Byggetilbud.

Se montering af drivhus sokkel i denne video med en tilkøbt sokkel til et Juliana drivhus:

Saml drivhus skelettet

Hvordan samler man et drivhus? Når fundamentet er lavet, skal du i gang med at samle selve drivhus skelettet. Gør det nemt for dig selv ved montering af drivhus på sokkel. Få et godt overblik ved at lægge alle profiler ud på jorden.

Start med at skrue gavle og sider sammen på jorden. Få en hjælpende hånd og rejs en gavl og side på fundamentet, så de kan skrues sammen på soklen. Når alle sider og gavle er samlet, efterspænder du alle skruer, så skelettet står spændt fast på soklen.

Få inspiration til montering af juliana drivhus i denne video:

Montering af drivhus tag

Efter skelettet skal du monterer tag og døren. Afhængig af drivhus størrelse, så kræver denne opgave en stige for at kunne nå op for først at skruve tagryggen på gavle og dernæst skrue profilerne sammen.

Sæt døren fast før du går i gang med montering af vinduer i drivhuset.

Montering af glas i drivhus

Den sidste opgave før du kan kaste dig over at bruge drivhuset, er montering af vindue i drivhus. Ofte vælger man mellem glas eller polycarbonat, men fremgangsmåden for montering er den samme.

Glasset sættes i med syrefri silikone og derfor bør du tørre vinduerne af for snavs, så det binder bedre. For din egen sikkerhed, bør du bruge tykke handsker, da glas nemt kan knække og skære.

For at sætte glas fast på profiler, lægger du en ca. 3 centimeter lang syrefri silikone streg på profiler. Sæt glasset fast og tilsidst sætter du glasclipsene på, så glasset ikke glider.

Du starter med at sætte glas i taget. Dernæst sætter du glas i siderne og til slut sætter du glas i gavlene.

Montering af polycarbonat i drivhus

Polycarbonatplader skal monteres på samme måde som glas vinduer. Polycarbonat har beskyttelsesfolie der skal tages af ved montering. For at få silikonen til at sidde bedre fast, kan du slibe polycarbonatpladens kant.

Vælg polycarbonat eller glas?

Polycarbonat isolerer bedre end glas, hvilket kan være med til at forlænge dyrkningssæsonen. Polycarbonat er ikke gennemsigtig som glas, og hjælper derfor med at skærme for solens stråler der kan svitse følsomme planter. Polycarbonat har ikke den klare gennemsigtighed som med glas, hvilket er den store ulempe. Polycarbonat er også en dyrere løsning, helt ligesom der kan samles kondensvand i polycarbonat pladernes kanaler, hvilket giver grønne belægninger som er svært at komme af med.

Almindelige glas vinduer er den billigste løsning. Ulempen ved almindelig glas er, at det nemt kan gå i stykker. Her kan du vælge at bruge flere penge på sikkerhedsglas, der giver en fem gange større brudstyrke end almindelig glas.

Du kan købe forskellig drivhus tilbehør der kan hjælpe med at give skygge.