Populære Drivhuse

Hvis du vil dyrke dine egne afgrøder, så er et drivhus et perfekt køb. Du kan finde information om de forskellige typer, brands og størrelser på hjemmesiden. Men lige her, finder du et nemt overblik over de bedste drivhuse til have og altan i forskellige typer, størrelser og priser.

Få et hurtig overblik i denne guide / drivhus bedst i test, hvor vi har gennemsøgt forskellige testsider og anmeldelser for at finde de nedenstående modeller. Et godt udvalg af praktiske og populære drivhuse.

Juliana Oase 13,5 m2

Juliana Oase er en eksklusiv model til dig der ønsker et dejligt uderum med højt til loftet. Et moderne og æstetisk Juliana drivhus der er populær i de danske haver.

Drivhus modellen har et stilrent design og er i stor størrelse. Drivhuset har en størrelse på 13 m2 og med 3 mm. hærdet glas. Drivhuset måler 368 x 368 cm. i grundplan. Der kan tilkøbes fundament til modellen. Oase drivhuset er med tagventilation og sidevindue til ventilation. Åbning er med dobbelt staldør med lås i håndtag.

Elmholm Standard 9,75 m2

Elmholm drivhus i standard størrelse der måler 9,75 m2. Et klassisk drivhus i en god størrelse der er velegnet til de fleste haver. Et godt valg til at dyrke forskellige afgrøder. Elmholm Standard er udstyret med fire vinduer og har dobbeltdør.

Standard drivhuset har antracit profiler, med 3 mm. hærdet glas i hele baner og to tagrende nedløb. Der er fire vinduer og dobbelt skydedør. Modellen leveres med galvaniseret stål fundament.

Halls Popular 66 3,8 m2

Halls Popular 66 er et populært drivhus i en fin størrelse. Det er et prisvenligt begynderdrivhus og nok det mest solgte drivhus i Europa. Kompakt drivhus der passer til de fleste haver med sin størrelse på 3,8 m2. Der er skydedør og vinduer til at skabe en god ventilation.

Ida vægdrivhus

Ida vægdrivhus modellen kan købes i 3 små/mindre modeller eller store modeller. IDA 900, IDA 1300 og IDA 3300 tilhører de små drivhus på henholdsvis 0,9 m2, 1,34 m2 og 3,3 m2.

De store modeller hedder Ida 5200, IDA6500 og IDA7800. Her er IDA 7800 drivhus til omkring 10.000 kr. et populært valg med en god størrelse på 7,8 m2. Der er 6 mm. polycarbonatplader i tag og 3 mm. glas i sider.

Vægdrivhuse er praktiske i forhold til plads, hvor disse forskellige størrelser dækker de fleste behov for at dyrke afgrøder. Du kan vælge IDA drivhus med glas, polycarbonat, sort lakeret aluminium eller som grønlakeret.

Der er praktiske, slanke aluminiumprofiler, så der dækkes minimalt for at sollyset kan trænge ind. IDA drivhuse er udstyret god totalhøjde, tagrende og letløbende skydedør.

Juliana Veranda Vægdrivhus

Juliana Veranda er et andet populært vægdrivhus der kan købes i 3 størrelser: 4,4 m2, 6,6 m2 og 12,9 m2. og vælge mellem aluminium og antracit.

Juliana vægdrivhuset er med 3 mm. hærdet glas, dobbelt stalddør og sidevindue til ventilation. Du fæstner drivhuset direkte på husmuren, og derved vil drivhuset optage varme fra muren om natten. Det giver dig f.eks. mulighed for at have overvintring af forskellige planter, og også give bedre betingelser for vækst i drivhuset gennem den varme årstid.

Modellen er populær for sin høje kvalitet i ydelse, materiale og design.

Cassandra 11500 Orangeri 11,5 m2

Cassandra 11500 modellen er et stort drivhus / orangeri med en størrelse på 11,5 m2. Sortlakeret drivhus med 3 mm. hærdet glas i hele baner. Modellen kræver en 50 cm. høj halvmur, som du selv skal leverer, så drivhuset kan monteres på halvmuren. Der er lav indgangssokkel til nem passage for trillebør eller til kørestol.

Cassandra drivhuset på 11,5 m2. er velegnet til dig der ønsker den helt rigtige halvmur, hvad end det er beton eller mursten.

Freya 7600 7,6 m2

Freya 7600 er et moderne drivhus fra Vitavia. Du får et moderne og stilrent design der adskiller sig væsentligt fra det klassiske drivhus.

Vitavia fritstående drivhus med en størrelse på 7,6 m2. Drivhuset er med 6 mm. polycarbonatplader i tag og og med 3 mm. glas i sider og front. Designet med pulttag der giver en ensidig hældning, er designet til at give dig fordelene fra både det almindelig fristående drivhus og fra vægdrivhus typerne.

Modellen har en god højde og er med dobbelt skydedør. Der er et jalousivindue og to tophængslede sidevinduer til at skabe god ventilation. Freya drivhuset leveres også med nedløbsrør.

Sirius 1300 Orangeri

Sortlakeret Sirius model 1300 har en størrelse på 13 m2. Du får et stort orangeri i en god størrelse til ophold og dyrkning af planter og grøntsager.

Drivhuset leveres med sokkel og har 3 mm. hærdet glas i hele baner. Der er dobbelt skydedør, som kan placeres i de tre gavle. God ventilation med fire ventilationsvinduer og 3 nedløbsrør til eventuel vandopsamling. Der kan tilkøbes tilbehør som automatisk vinduesåbner, dobbeltdøre, tagdekoration eller en kraftig solcelle ventilator.

Vælg hvilket drivhus?

For at vælge et drivhus, skal du overveje ting som behov, plads, størrelse, type og materialer.

  • Ophold i drivhus? Drømmer du om at bruge drivhuset til andet end at dyrke tomater, agurker, tomater og andet? Hvis du ønsker et sted dejligt sted at opholde dig i haven, skal du hellere vælge for stort end småt drivhus. Der er skal være en god højde, og selvfølgelig også et stort areal til stole, bord og de forskellige planter.
  • Størrelse? Hvis du ”kun” skal dyrke grøntsager, planter eller frugter, skal du ofte også vælge større end det mindre. For lige som med så meget andet, så vil man ofte udvide med flere eller større planter der kræver mere plads. Plads til rådighed i haven er selvfølgelig også en afgørende faktor, her bør du måle grundigt op inden køb, så du ikke bliver overrasket over hvor meget plads der skal bruges.
  • Kvalitet? Hvis din have er åben uden læ for vind og blæst, skal du investerer flere penge i et drivhus med en kraftig konstruktion og solide hjørnesamlinger. Afstand mellem profiler og tykkelsen på disse giver en indikation af styrken. Jo tykkere profilerne er, jo mere styrke vil de have. Helt ligesom jo kortere afstand mellem profiler, jo mere robust vil konstruktion være.
  • Polycarbonat eller glas? Du kan vælge mellem glas, hærdet glas og polycarbonat plader. Her vil almindelig glas være den billigste løsning. Glas går dog nemt i stykker ved f.eks. blæst, hvor hærdet glas vil være flere gange stærkere, men dog også en dyrere løsning. Fordel ved glas er kraftig lysindfald, hvilket dog også være en ulempe i forhold til at at svitse afgrøder. Her vil polycarbonat giver bedre dækning for planterne, da materialet tager en del af lysindfaldet. Hvis det er en tykkere polycarbonat plade, vil det også give en isolerende effekt. Ulempen ved carbonatplader er prisen, helt ligesom reduceret lysindfald kan være en ulempe i forhold til at kigge ud eller ind.

Placering af drivhus?

Et drivhus skal helst have optimal lysindfald gennem dagen, hvor det gælder om at finde en placering hvor sollyset rammer mest. Men samtidig bør du også sørge for at drivhuset står lidt i læ, dels pågrund af blæst og storme, men også for at give lidt læ for middagssolens stærke solstråler så planterne ikke bliver svedne.