KLASSISK DRIVHUS

Den bedst sælgende drivhus type, er det klassiske drivhus der primært bruges til at dyrke grøntsager, blomster eller andre planter. Du kan købe både meget små modeller, som de store drivhuse der også bruges som et dejligt uderum i haven der bliver varmet op af solens stråler.

Du skal vælge type og størrelse ud fra dit behov og plads til rådighed. Placering og plads er afgørende for hvilken størrelse du kan vælge, hvor behovet tilpasset din størrelses muligheder. Et drivhus skal have sol, men også mulighed for skygge i løbet af dagen afhængig af eventuelle afgrøder. Dette har også indflydelse på dit valg af størrelse og type af drivhus. Materialer er forskellige i forhold til kvalitet, priser og funktioner.

POPULÆRE KLASSISKE DRIVHUSE

find det rigtige glas til dit drivhus

Vælg hvilket drivhus?

Behov, plads og budget afgør dit valg af drivhus. Her skal du tage stilling til kvalitet i forhold til materialer og konstruktion.

Størrelse

Et større drivhus giver mulighed for at placerer et lille bord og stole til ophold, sammen med plads til dyrkning af planter og afgrøder. Derfor skal du tage stilling til, om du vil investerer mere med et stort drivhus eller orangeri.

Kvalitet

Hvis din have er åben uden meget læ, skal du købe købe mere robust kvalitet med en kraftig konstruktion. Her kan ting som afstand mellem profiler, afstivere, hjørnesamlere og tykke profiler være værd at give ekstra for.

Valg af glas

Der skal ofte vælges mellem 3 forskellige typer glas i det klassiske drivhus.

Her er almindelig, klar glas i 3 mm størrelse, det mest brugte glas til drivhuse i de danske haver. Almindelig glas er billigere end hærdet glas, men ikke så sikret som hærdet glas der er 6 gange kraftigere. Her vil det slagfaste glas koste mere end det almindelige glas, men også være sikrere løsning hvis du har børn. Almindelig glas kan nemt gå i stykker, hvis børnene læner sig op af ruderne.

Du kan også købe polycarbonat glas der kan give bedre skygge for planterne, er slagfast og så isolerer materialet også bedre med to-lags eller tre-lags polycarbonat plader. Polycarbonat kan købes som et-lags, to-lags eller tre-lags plader. Ulempen ved polycarbonat er, at materialet 100% klart som med glas, hvilket giver mere lys til planterne. Materialet er også dyrere end almindelig glas.

Halls drivhuse

Det britiske Halls brand producerer populære drivhuse til havejere. Firmaet har erfaringen med drivhus fremstilling siden 1936, og er kendt som en af de største producenter af kvalitetsdrivhuse til husejere verden over.

Juliana drivhuse

Danske Juliana er en anden stor, kendt producent der har eksisteret 1963, hvor tørrestativer var første produkt sortiment, der dog blev udvidet med drivhuse i 1975. Med Juliana får du top kvalitet i materialer og god pladsoptimering i det store sortiment af forskellige drivhuse.

Placering og montering

Din plads til rådighed i haven, terrasse eller altan afgør størrelse og typen af drivhuse. Placering i haven skal vælges ud fra maksimale solstråler gennem dagen, og et sted hvor drivhuset står beskyttet mod miljøets påvirkninger.

Et drivhus skal monteres sikkert, hvor et godt fundament giver stabilitet. Til de mindre drivhuse kan en sokkel være nok, hvor støbning af fundament er nødvendig for de større drivhuse.

Tilbehør

Der findes forskellig godt tilbehør til drivhuse, som kan gøre produktionen af afgrøder bedre og nemmere.

  • Drivhusopvarmer
  • Forspiringskasser
  • Regnvandsopsamler
  • Skyggenet
  • Vandingssystem
  • Vinduesåbnere