MINIDRIVHUS

Mange af os elsker tanken om at dyrke egne dyrke krydderurter, agurker eller friske cherrytomater. Men du har måske begrænset plads på terrasse eller i have. Måske du bor i den indre by med altan eller balkon til rådighed? Her vil minidrivhuse være den praktiske løsning til at dyrke friske afgrøder.

Du kan købe forskellige størrelser indenfor minidrivhuse til altan, vindueskarm, gårdhave eller til højbedet hvor du ønsker forspiring. Det brede udvalg dækker over forskellige størrelser, materialer og priser.

Disse fem drivhuse er populære valg i hver sin prisklasse og størrelse til brug i byhave, terrasse eller måske som indendørs drivhus.

Juliana City Greenhouse vægdrivhus

Juliana Urban City Greenhouse er et lille drivhus på hjul. Det er designet til at kunne stå op ad væg, men kan også sagtens fungerer som fritstående drivhus på terrassen. Skabet har en højde på 1,58 meter og indeholder rumdelere i cedertræ og metalhylder med læderstropper. Det giver en alsidighed i forhold til dyrke krydderurter, chili, små agurker eller velsmagende cherrytomater. City Greenhouse drivhuset er fremstillet i sortlakerede aluminiumprofiler med 4 mm. hærdet glas. Drivhuset er let og nem at flytte med hjul under. Drivhuset er en større løsning til terrasse, altan eller byhave.

Juliana Urban Vertical minidrivhus

Juliana Vertical er halv størrelse af Greenhouse modellen med en højde på 95 cm. En flot løsning med sortlakerede aluminium profiler og hærdet glas i de praktiske skydelåger. Toppen kan bruges som plantebord, hvor du kan pleje planterne. Vertical har hjul til at flytte den lille drivhus nemt rundt på terrassen.

Juliana Urban Balcony minidrivhus

Juliana Urban Balcony er designet som et lille skab med glas, der kan hænge på altanens gelænder med medfølgende beslag. Urban serien dækker over Balcony, Vertikal og Juliana City Greenhouse der er fremstillet i stilrent design med sortlakerede aluprofiler. Ruder er fremstillet i 4 mm hærdet glas, så det ikke splintrer som almindelig glas. Juliana drivhuse er populære for sit flotte design, kvalitet og funktioner. Du betaler dog også en højere pris for kvalitet med danske Juliana der er førende producent i Europa.

Billig minidrivhus

Hos Moreland kan du købe billige minidrivhuse fremstillet i aluminiumstel med sølv eller sort farve. Denne model har 4 mm. UV-bestandig polycarbonat der kan bruges med en palleramme, så du får et højbed. Det giver bedre betingelser for planter i forhold til temperatur og jordforhold. Det er dog et ret let drivhus, så det skal placeres i læ.

Hortus mini vægdrivhus

Hortus er populær for sine mindre, billige drivhuse i plast. Dette bed-drivhus / væksthus har en højde på 110 eller 130 centimeter og omkreds på 87 x 47 cm. Drivhuset passer til kapilærkasse skjul på 90 x 50 cm. Plast drivhuse fra Hortus er med lyslås åbning og stel i metalrør med plastiksamlinger. Du kan købe Hortus online eller hos Bauhaus, Bilka, Føtex, XL Byg og andre forhandlere.

A2 Living væksthus

A2 Living væksthus er designet som indendørs drivhus i den helt lille størrelse. Væksthuset måler 38 x 24 cm og med en højde på 37 cm. Perfekt til at dyrke krydderurter på bordet, opsats eller som minidrivhus i vindueskarmen. Du kan også købe et viktorians minidrivhus eller små plastik bakker/væksthuse til forspirring. De små plastik bakker er populære til vindueskarm.
brug mini drivhus på altan

Hvordan du vælger det rette minidrivhus

Mini- eller altan drivhuse vælges logisk for sin størrelse. Du bør måle op på altan, så du er sikker på der er plads nok til både drivhus og opholde sig også. Ofte kan vi købe for småt eller stort ud fra et skynd, hvilket en hurtig opmåling kan klare.

Du kan selv lave et minidrivhus i træ. Men ellers er de fleste små drivhuse fra Juliana, Vitavia, Claus Dalby, Adano, Growncamp eller Hortus i enten aluminium eller plastik materialer.

Drivhuse i glas og aluminium er mere robuste og pænere end de fleste billige drivhuse i plast. Aluminium kan ofte købes med eller uden lakering. Samtidig er det et let materiale, hvor plastik dog er lettere og meget hurtigere at samle.

Hvis du ønsker et robust drivhus der kan holde lang tid fremover, bør du vælge drivhus med alu profiler og hærdet glas. Almindelig glas har nemmere ved at splintre, hvis glasset rammes.

Plastik drivhuse er billige. Men holdbarheden og funktionalitet er en helt anden end de dyre løsninger.

Priser på minidrivhuse?

Aluminium drivhus med hærdet glas eller polycarbonat drivhuse er de dyre løsninger i forhold til plast. De tre populære Juliana drivhuse koster fra 2.500 kr. Hvor et Hortus plastik drivhus kan købes fra 200 kr og op til 900 for et fritstående drivhus i lille størrelse.

Hvad du kan dyrke i et drivhus til altanen?

Store afgrøder kræver plads for vækst, hvilket de små mini drivhuse ikke har. Derfor bruges drivhuse i mini udgave ofte til forspirring eller til at dyrke disse afgrøder:

  • Cherrytomater
  • Agurker
  • Urter
  • Chili
  • Jordbær
  • Basilikum
  • Citrusfrugter
  • Og mange andre små planter